Independer Forum

Zorgverzekering premie

Reacties
3
 1. Aammerl

  ONVZ informeert klanten dat de premie volgend jaar omhoog gaat en zal in november bekend maken met hoeveel. De eigen bijdrage blijft 385 euro. Gelijkertijd meldt Independer het volgende: Vandaag is het Prinsjesdag. De dag waarop onder andere alle belangrijke wijzigingen rondom zorgverzekeringen bekendgemaakt zijn. Gebruikt u medicijnen uit het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem? Dan betaalt u daar het eigen risico voor (tot € 385,-) én soms ook een eigen bijdrage. De totale eigen bijdrage kon gedurende het jaar flink oplopen, maar in 2019 wordt deze maximaal € 250,- per jaar. Goed nieuws dus, voor iedereen die hier jaarlijks veel geld aan kwijt is. En dat de premie minimaal 10 euro stijgt.
  Dit zijn verwarrende berichten. Wat is waar en wat is niet waar

 2. Gebruikersavatar
  Justin Wildschut Berichten: 11
  Beste Aammerl,

  Goed om hier eens naar te informeren. Al dat nieuws over wijzigingen kan soms best wat verwarrend zijn. De basisverzekering kent echter een eigen risico en soms een eigen bijdrage. Het eigen risico is het standaard bedrag van €385 wat wordt betaalt bij zorg uit de basis. De eigen bijdrage is iets wat hiernaast nog in rekening kan worden gebracht bij speciale medicijnen of behandelingen vanuit de basisverzekering. Deze staat los van het eigen risico. Omdat medicijnkosten voor sommigen hierdoor aardig in de papieren loopt en het eventuele eigen risico hier vaak ook nog bovenop komen is er aangegeven dat de eigen bijdrage op medicijnen maximaal €250 wordt in 2019. Dit om de kosten voor medicijn behoevenden te drukken.

  Je mag ons natuurlijk altijd even bellen bij vragen of voor meer informatie. We zijn bereikbaar 035 - 626 55 44 en helpen je graag.
 3. Marhilde
  Duidelijk. Het is belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen Eigen Bijdrage en Eigen Risico.

  Voorbeelden van Eigen Bijdragen:
  Eigen Bijdrage poliklinische bevalling zonder medische indicatie (ca. €300).
  Eigen Bijdrage vervoerskosten Basisverzekering per jaar
  Eigen Bijdrage voor bepaalde medicijnen.
  Eigen Bijdrage voor Kraamzorg.
Plaats een reactie