Independer Forum

Ziekenhuis Leeuwarden

Reacties
2
 1. EdBo

  Hoe is het godsnaam mogelijk dat zilverenkruis niet met basis budget het ziekenhuis in Leeuwarden niet in zijn pakket heeft. Vrij wel de meeste zorg verzekeringen hebben dat wel maar JUIST de één van de grootste niet. Dus de mensen die in de bijstand zitten en in Leeuwarden wonen moeten helemaal naar Heerenveen. Hoe achtelijk is dat? Volgend jaar zeker geen Zilverenkruis meer.

 2. Gebruikersavatar
  Justin Wildschut Berichten: 11
  Beste Ed,

  Uiteraard begrijp ik de frustratie in gegeven situatie. Ik begrijp echter dat er voor 2019 is gekozen voor het Basis Budget product van Zilveren Kruis. Bij wet is vastgesteld dat de dekking van de basisverzekering bij iedere verzekeraar gelijk dient te zijn. Echter kan een verzekeraar zelf bepalen met welke zorgaanbieders zij een contract leggen. Het Basis Budget product is een basisverzekering met zeer beperkte keuze in zorgaanbieders. Dit houdt in dat er maar een kleine selectie ziekenhuizen is waar consumenten terecht kunnen met deze verzekering. In dat geval is het altijd te adviseren te controleren welke ziekenhuizen hierin zijn opgenomen.

  Eind van dit jaar kijken wij dan ook graag of er voor 2020 een beter passende verzekering is welk een contract heeft met het ziekenhuis in Leeuwarden.
Plaats een reactie