Independer Forum

Stel je vraag over rechtsbijstandverzekeringen

Reacties
9
 1. Gebruikersavatar
  Independer.nl Berichten: 152

  Stel je algemene vragen en ervaringen over rechtsbijstandverzekeringen in deze forumgroep.

 2. PeterA
  Mijn vraag aan Independer.nl: Waarom wel dit forum maar kun je niet zoeken op rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekeringen. Ze zijn binnen de verzekeringen misschien niet de grootste kostenpost maar ook de kleintjes blijven interessant.
 3. Gebruikersavatar
  Chantal Klomp Berichten: 230
  Beste Peter,

  Vanaf vandaag kunt u ook uw aansprakelijkheidsverzekering vergelijken via de Alles in 1 pakket op onze website. Een vergelijking voor de rechtsbijstandverzekering komt vanaf 14 mei.
 4. Gast
  Ik wil graag een rechtsbijstands verzekering afsluiten m.b.t. Inkomen.
  Ik ben woonachtig in Belgie maar sta op de Nederlandse loonlijst. Alle verzekeringen willen een adres in NL. Weet iemand een verzekering die hier in voorziet. Er zijn toch genoeg mensen die over de grens wonen in Duitsland en Belgie.
 5. Gebruikersavatar
  Chantal Klomp Berichten: 230
  Beste meneer/mevrouw,

  Het is helaas niet mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten in Nederland als u hier niet woonachtig bent. Ook al staat u op de Nederlandse loonlijst.
 6. Gast
  [quote="cklomp"]Beste meneer/mevrouw,

  Het is helaas niet mogelijk om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten in Nederland als u hier niet woonachtig bent. Ook al staat u op de Nederlandse loonlijst.[/quote]
  Mijn vraag: is dit nog steeds zo?
  Ik woon in Duitsland en heb een duitse rechtsbijstandverzekering, maar die dekt alleen binnen Duitsland. Met inkomen, belasting en familie ben ik sterk aan en in Nederland gebonden. Toch zou ik geen in NL geldige RB-verzekering kunnen afsluiten? Vele verzekeringsmaatschappijen zijn wel internationaal...
 7. Gebruikersavatar
  Dianne Sie Berichten: 10
  Beste,

  Helaas is een voorwaarde voor de meeste verzekeraars in Nederland wel, dat u in Nederland ingeschreven staat.

  Er zijn echter gespecialiseerde verzekeringen. Een voorbeeld hiervan is OOM verzekeringen. Wellicht dat zij u verder kunnen helpen. Anders kunt u eventueel in uw woonland bij verzekeraars informeren of zij weten of er verzekeringen bestaan die dekking bieden over conflicten die zich in Nederland afspelen.
 8. Jeffrey
  Hallo, ik heb een simpele vraag, maar ik kan het antwoord er niet op gevonden krijgen. Ik probeer een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Nu wordt mij gevraagd naar mijn gezinssituatie. Ik ben alleenstaand en heb een dochter, alleen mijn dochter woont niet bij mij, maar bij haar moeder. Moet ik dan kiezen voor alleenstaand met kinderen of alleenstaand zonder kinderen? Bij voorbaat dank,
 9. Gast
  Hoi Jeffrey,
  Als je de verzekering ook voor je dochter wil, dan kun je beste kiezen voor een dekking alleenstaande met kinderen. Als haar moeder ook al een rechtsbijstandverzekering heeft, dan is dit niet nodig.
Plaats een reactie