Independer Forum

Opheffen ASN Jeugdspaarrekening

Reacties
45
 1. Wim
  Ook bij ons is het gelukt. Binnen 6 werkdagen beide ASN Jeugdsparen rekeningen van onze dochters opgeheven. En de vrijkomende bedragen naar onze opgegeven tegenrekening gestort.
  Probleem dus geheel opgelost!
 2. Gast
  Ook wij hebben vorige week per brief gevraagd om deze ASN jeugdspaarrekening op te zeggen. Tot nu toe geen reactie.
 3. MartijnS
  Ik wil mijn beide ASN jeugdspaarrekeningen opzeggen, net als diverse personen hierboven. Ik lees dat wel lukt dus. Nu heb ik eerst een mail geschreven via het algemene contactformulier,het antwoord was dat het niet mogelijk is en dat pas bij 18 jaar het geld vrijkomt. Echt een standaard antwoord wat ik al wist, vervolgens een brief met handtekening en kopie legitimatie van mij (wettelijke vertegenwoordiger ) gemaild. Het lijkt wel of je bij ASN Bank niet baas bent over je eigen geld, ik wil namelijk het beste rendement voor mijn kinderen hebben en dat is allang niet meer bij ASN Bank. De volgende stap worst consumenten programma Kassa, hoop alleen dat het niet zover hoeft te komen gezien de positieve antwoorden hierboven
 4. MartijnS
  [quote="Gast"]Ook wij hebben vorige week per brief gevraagd om deze ASN jeugdspaarrekening op te zeggen. Tot nu toe geen reactie.[/quote]

  en al reactie ontvangen?
 5. Reactie
  Hier is het opzeggen ook gelukt. Ook na zes werkdagen stond het bedrag netjes op de tegenrekening. Jeugdspaarrekening is opgeheven.
 6. Kiki
  Zit met precies dezelfde problemen als voorgaande reacties: rente allang niet meer interessant, heb geen enkel probleem om het 18 vast te zetten, maar wil niet dat mijn dochter op haar 18e vrij kan beschikken over het door ons gespaarde geld voor haar studie, vind de ASN ontzettend star. Zojuist schriftelijk opgezegd, hopen dat het lukt. Op naar een andere bank!
 7. gast
  Ook hier een ouder die niet wil dat het geld over een aantal maanden op de rekening van zijn weggelopen kind wordt gestort. Op de eerder genoemde site de toekomst van de ASN staat dat opheffen tot 1 januari 2017 kostenloos kan.
  Nu ben ik benieuwd naar de ervaring van degenen die dit ná die datum hebben aangevraagd en bij wie het is gelukt. Zaten daar nog kosten aan verbonden?
  De rekening mag van mij best door lopen tot de 18e verjaardag, maar niet daarna op de rekening van mijn kind worden gestort.
  Ben beniewd...
 8. Kiki
  Ik heb op 10 maart de rekening opgezegd middels brief en mail, maar krijg te horen dat dit niet (meer) kan. Ontzettend frustrerend!
 9. Gast
  [quote="Kiki"]Zit met precies dezelfde problemen als voorgaande reacties: rente allang niet meer interessant, heb geen enkel probleem om het 18 vast te zetten, maar wil niet dat mijn dochter op haar 18e vrij kan beschikken over het door ons gespaarde geld voor haar studie, vind de ASN ontzettend star. Zojuist schriftelijk opgezegd, hopen dat het lukt. Op naar een andere bank![/quote]

  Tja, probleem. Maar het is bedoeld voor de studie, dus heeft het ook fiscale consequenties. Ik zoun daar maar eens goed over nadenken. Wanneer het kind het in de studie stopt is het toch prima, weggelopen of niet?

  En al is het ouders niet welgevallig, op het moment dat het werd vastgezet is het in feite al weggegeven. Je hebt immers geen voorbehoud gemaakt? Dus neem het 'verlies'.
 10. Annette
  Is het jullie uiteindelijk gelukt om op te zeggen? Ik ben er ook ingetuind!
Independer