Independer Forum

Hypotheek met BKR nog mogelijk?

Reacties
10
 1. Arnold

  Dag mensen! Ten eerste mijn verhaal:

  Wegens aanhoudende schulden bij mijn broer heb ik hem geholpen door de door mij in 2005 ontvangen creditcard te gebruiken om zijn schulden te voldoen.

  Met mijn broer destijds afgesproken dat hij redelijkerwijs ook de hieruit voortvloeiende kosten zou betalen.

  In 2005/2006 heb ik het ouderlijk huis verlaten en heb verder niet meer aan de schuld bij de creditcardmaatschappij gedacht. Mijn broer zou alles betalen, dus had hier zelf (dacht ik) ook weinig reden toe.

  Achteraf gezien had ik hier wel beter op moeten letten want in 2010 ontving ik een brief van de deurwaarder dat, na herhaaldelijk schrijven?, de openstaande schuld opeisbaar is gesteld. Nadat ik van de schrik bekomen was heb ik zelf de openstaande schuld voldaan!

  Nu heb ik gezien dat door mijn eigen onverantwoordelijkheid een a3 registratie bij BKR heb gekregen met als werkelijke einddatum 31-12-2010.

  Ik snap dat ik destijds alles zelf in de gaten had moeten houden, temeer omdat mijn broer al schulden had. En snap ik dat ik zelf hier helemaal debet aan ben. Ook een adreswijziging mijnerzijds was destijds niet doorgegeven.

  Op het moment heb ik zelf verder geen schulden en na de creditcard debacle ook nooit meer een schuld/lening gehad.

  Mijn vriendin en ik hebben allebei een vast contract en geen schulden openstaan. Nu wij een huis willen kopen werkt de a3 registratie ons tegen. Wij kunnen de hypotheeklasten meer dan voldoen en ons financiële situatie is stabiel. Om een beeld te geven: zonder BKR registratie kunnen wij een bedrag lenen van EUR 300.000,00+. Het bedrag welke wij nodig hebben is EUR 230.000,-

  Wat zijn onze mogelijkheden om nu nog een hypotheek af te sluiten?  Een andere vraag hieruit voortvloeiend:
  Ik heb de code a3 met ingang van 31-07-2006 gekregen.
  De werkelijke einddatum is 31-12-2010

  Ik heb gelezen dat wanneer je de a3 codering krijgt er meteen een einddatum vermeld moet worden. Zou de werkelijke einddatum dan niet 31-07-2006 moeten zijn? En de registratie dus nu al verdwenen moeten zijn? (als laatste datum dus 31-07-2011)
  Of is die werkelijke einddatum gekomen omdat ik toch heb betaald in 2010?


  Kortom, wat zijn onze kansen om ons droomhuis te kopen?

 2. Zorgeloosch
  Beste,

  Om je vragen onder te verdelen...

  1. Kan ik nog een hypotheek krijgen ?
  2. Klopt de registratie datum ?


  1. In beginsel kun je met een A3 NERGENS een hypotheek krijgen. Er is geen enkele bank die dit accepteert. Vraag is dan ook of je met alléén het inkomen van je vriendin er al komt. Zo zijn er bijvoorbeeld startersregelingen om bovenop het inkomen van je vriendin een startershypotheek te verkrijgen.
  Wellicht dat met alleen dit inkomen het lukt ?

  2. Een a3 codering houdt in dat er een bedrag van 250,- of meer is afgeboekt. Wellicht klopt de werkelijke einddatum niet ? Dit kun je navragen bij de verstrekker in kwestie waar de registratie staat. Zo wordt vaak een einddatum verkeerd vermeld. Een registratie blijft na einddatum nog 5 jaar registreerd staan. In jouw geval dus tot 31-12-2015. Ik zou er zeker een belletje aan wagen !

  Met vriendelijke groet,

  Team Zorgeloosch
 3. Renederlander
  Allereerst lijkt het me verstandig om het BKR in Tiel zelf eens te bellen. Ze kunnen je haarfijn uitleggen wat jou actuele status is m.b.t. de registratie en adviseren hoe hier af te komen. Op de website van het BKR vind je de nodige informatie en ook contactgegevens van het BKR, maar ik ga er al een beetje van uit dat je dit gedaan hebt. Na wat Googlen vond ik veel sites die in min of meerdere mate informatie geven over BKR noteringen. Op bankr.nl staan wel handige artikelen, maar er zijn nog veel meer sites zoals die van http://www.wijzeringeldzaken.nl/. Naja, genoeg bronnen om je in te verdiepen denk ik zo. Succes!
 4. balans verzekeringen
  Helaas geen mogelijkheden. Je zult op de blaren moeten plaatsnemen. Je kunt misschien wel bij een particulier een lening afsluiten. Mocht je hier vragen over hebben kan ik je hierbij helpen ik ben te bereiken op nummer 06-29410896.

  Gr,

  Gijsbert
 5. Kareltje
  Mijn ex partner heeft dus wel een hypotheek kunnen afsluiten met een A3 codering, ik zelf krijg het ook niet voor elkaar. De codering is uitgeschreven op allebei onze namen, hoe is dat te verklaren dan?

  Het gaat om een codering uitgeschreven door de Rabobank, daar heeft zei dus ook haar hypotheek gekregen, ik krijg hem niet, heb dus ook al mijn rekeningen bij deze bank weggehaald.
 6. Hypotheek met BKR
  Ik weet dat er partijen zijn die je kunnen helpen om van een bkr af te komen. Zelf heb ik via http://adviesnederland.nl/execution-only-hypotheek/ een check gedaan. Je betaald daar niets als ze niks voor je kunnen betekenen. Dus niet geschoten is altijd mis.
 7. Ursula
  [quote="balans verzekeringen" post_id=12187 time=1465249584]
  Helaas geen mogelijkheden. Je zult op de blaren moeten plaatsnemen. Je kunt misschien wel bij een particulier een lening afsluiten. Mocht je hier vragen over hebben kan ik je hierbij helpen ik ben te bereiken op nummer 06-29410896.

  Gr,

  Gijsbert
  [/quote]

  Ik zou graag meer info willen mbt een particuliere leningen..?
 8. Christian1954
  Helaas is alleen 1 a-codering (A1, AH) nog toegestaan. Meer of andere codering is game over.
 9. Laura
  Check Obvion eens. Zij doen dat wel met A3 coderingen mits je een goed verhaal hebt.
 10. Gast
  Ursula schreef:
  > [quote="balans verzekeringen" post_id=12187 time=1465249584]
  > Helaas geen mogelijkheden. Je zult op de blaren moeten plaatsnemen. Je kunt
  > misschien wel bij een particulier een lening afsluiten. Mocht je hier
  > vragen over hebben kan ik je hierbij helpen ik ben te bereiken op nummer
  > 06-29410896.
  >
  > Gr,
  >
  > Gijsbert
  > [/quote]
  >
  > Ik zou graag meer info willen mbt een particuliere leningen..?


  Ik zou ook graag meer info willen betreft een particuliere lening/hypotheek

  Groet
  Ingrid
Plaats een reactie