Independer Forum

hagelschade aan dak veranda

Reacties
6
 1. mgenugten

  hallo,

  Mijn huidige verzekeraar wil de schade aan het dak van mijn veranda niet vergoeden via mijn inboedelverzekering.
  Ik heb de veranda zelf geplaatst aan mijn huurhuis.
  Als ik de voorwaarden van mijn polis goed begrijp,valt de veranda onder huurdersbelang.
  Want waarom valt een schutting en een later geplaatst schuurtje er wel onder en mijn veranda niet?
  Wie kan mij uitleg geven?

  Met vriendelijke groet,M.v.d.Genugten

 2. Gebruikersavatar
  Chantal Klomp Berichten: 230
  Beste meneer/mevrouw Genugten,

  De veranda die u zelf heeft aangebracht, zou ook gewoon onder het huurdersbelang moeten vallen mits deze aan de woning vast zit. Ik raad u dan ook aan om nog eens contact op te nemen met de verzekeraar, en daar uileg vragen waarom zij dit niet willen vergoeden.
 3. mgenugten
  Na een aantal keer contact te hebben gehad met mijn verzekering is dit de tussenstand.

  Ik heb van 2mnedewerkers te horen gekregen dat het gedekt is en van 2 medewerkers dat het niet gedekt is.
  Er wordt gezegd dat alleen smeltwater van hagel is gedekt.

  Sterker nog ik krijg van een medewerker te horen dat het gedekt en dat ik wordt terug gebeld door degene die mijn dossier behandelt.
  Nog geen uur later krijg ik te horen dat het niet gedekt is.

  Ik heb te kennen gegeven bij mijn verzekering dat ik het er niet mee eens ben en hier nog op terugkom.

  Wie kan mij helpen met advies?
 4. Gebruikersavatar
  Chantal Klomp Berichten: 230
  Beste meneer/mevrouw,

  Het is natuurlijk wel erg vreemd, dat u verschillende antwoorden krijgt. Het beste kunt u een officiele klacht indienen bij de verzekeraar, zij zijn verplicht om dit uit te zoeken en u van een goed antwoord te voorzien. Mocht u het dan nog niet eens zijn met hun reactie, dan kunt u zich wenden tot de klachteninstituut Kifid.
 5. Gast
  Het is inderdaad erg vreemd dat u 2 verschillende antwoorden te horen heeft gekregen. Niet alleen u maar bij veel meer mensen is er sprake van onduidelijkheid omtrent hagelschade en stormschade. Hagelschade en stormschade ziet de verzekeraar als verschillende soorten schades. Eigenlijk best vreemd want wanneer het hagelt, stormt het toch ook bijna altijd? De verzekeraar probeert helaas vaak onder de immense schade van hagel uit te komen. Dit zien we bijvoorbeeld bij de hagelstorm van 23 juni 2016. Immense hagelschade maar de verzekeraar probeert er onder uit te komen door niet te erkennen dat er ook sprake was van een storm (aan de hand van windsnelheden). Eigenlijk is dit gekkenwerk, maar het gebeurd.

  Ik vond nog een artikel bij Schadeoplossing die hier nog wat meer over verteld. Zo weten zij te vertellen dat een schadeclaim aan de tuinmeubelen niet altijd gedekt is omdat u deze ook netjes had kunnen opruimen toen u zag dat de storm begon. Maar aan de andere kant.. waar is de verzekering dan wel goed voor? Het artikel komt wel van een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in contra expertise, maar heeft vaak van dit soort handige artikelen. https://schadeoplossing.nl/hagelschade- ... de-gedekt/
 6. angel
  Dit werd ook tegen mij verteld (centraal beheer). Dat er op de dag van de hagelschade van 23 juni volgens het knmi maar windkracht 5 was. Alleen in combinatie met storm, minimaal windkracht 7 zou het vergoed worden. Alleen hagelschade aan het huis in de vormvan smeltwater zou onder vergoeding vallen. Hagelballen rollen meteen overal vanaf, dus van smeltwater zal geen sprake zijn. Later heb ik teruggebeld en gezegd dat er in het nieuws staat dat er toen rukwinden waren. Die zijn minstens windkracht 8, en takken (die overal op de weg lagen) vallen pas bij minstens windkracht 7. Tijdens die bui stormde het dus wel. Na overleg hebben ze het toen alsnog als schade aangenomen.
  Zowiezo belachelijk dat ze van het knmi uit gaan. Dat weerstation is 25km van mij vandaan.
Plaats een reactie