Independer Forum

geen wegenbelasting betalen als je in het buitenland verblij

Reacties
78
 1. henk v d woude
  Als ik over winter staat de camper toch drie maand stil? Ik heb een tweede auto om te toeren .Nu kan de camper toch geschorst worden??
 2. avandoornmalen Berichten: 8
  Beste Henk,

  Goede vraag. Als u een auto voor langere tijd niet gaat gebruiken, dan kunt u de auto laten schorsen. U bent dan niet verzekeringsplichtig. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Hierbij een link voor meer informatie.
  http://kentekenrdw.nl/voertuig-schorsen/.

  Independer
 3. jm.hogaarts
  waarom moet ik toch wegenbelasting betalen in Nederland als ik bijvoorbeeld een aantal maanden in Frankrijk verblijf waar ik ook wegenbelasting betaal maar dan op de brandstof.
 4. Gebruikersavatar
  Samantha Verwaal Berichten: 31
  Beste,

  Zodra u een auto op naam heeft in Nederland is er een wegenbelasting verplichting. Deze vervalt als de auto wordt geschorst of van naam af gaat.
 5. Anton
  Goede dag , Stel ik koop hier een camper en woon ook in Nederland,kan ik hem dan uitvoeren naar b.v. Frankrijk en daar mee gaan rijdenmet Frans kenteken en ook daar een verzekering afsluiten.Uiteraard zo dat ik hier geen wegenbelasting betaal Ik blijf wel wonen in Nederland.Maar heb eventueel wel een logeeradres in Frankrijk
 6. gewoondokken
  Waarom willen babyboomers toch alle regels omzeilen???

  Gewoon dokken kerel en bijdragen aan de maatschappij waar jij ook zoveel vruchten van plukt!!!

  Anton schreef:
  > Goede dag , Stel ik koop hier een camper en woon ook in Nederland,kan ik
  > hem dan uitvoeren naar b.v. Frankrijk en daar mee gaan rijdenmet Frans
  > kenteken en ook daar een verzekering afsluiten.Uiteraard zo dat ik hier
  > geen wegenbelasting betaal Ik blijf wel wonen in Nederland.Maar heb
  > eventueel wel een logeeradres in Frankrijk
 7. Gebruikersavatar
  Samantha Verwaal Berichten: 31
  Beste Anton,

  Als u de camper uitvoert in Nederland bent u volgens de wet niet meer verzekeringsplichtig.
 8. Dasuje
  Hallo ik ben deze discussie met veel interesse aan het volgen.
  Wij wonen 500 meter van de Duitse grens en hebben onze camper in Nederland in de winter geschorst op stalling staan. Verzekering en apk lopen door. Als we de camper voor de 1e keer ophalen wordt de schorsing opgeheven. Hierna wordt hij bij een vriend in Duitsland achterom op zijn landgoed gezet. Van hieruit gaan we op vakantie en rijd onze camper geen meter op de openbare weg van Nederland en schorsen onze camper opnieuw. Verzekerd en wel. Na het seizoen wordt de schorsing weer opgeheven totdat hij op stalling staat. Mijn inziens zijn belasting en verzekering 2 verschillende dingen. En mocht ik een aanrijding of ongeluk krijgen, is deze gewoon verzekerd. Mocht onze overheid toch de regels bepalen van het buitenland, waarin ik zeer zeker niet geloof, dan geldt de regel dat de schorsing automatisch wordt opgeheven. Dat houd in dat ik de onterrechte belasting alsnog moet betalen, maar dat mijn camper in dat geval gewoon ongeschorst is en gewoon moet uitbetalen punt.De regel dat RDW zegt dat je niet op de openbare weg mag rijden met een geschorst voertuig, geldt alleen voor de Nederlandse openbare weg. Het moet toch niet gekker worden dat de RDW de buitenlandse wetgeving kan en gaat bepalen.