Independer Forum

geen wegenbelasting betalen als je in het buitenland verblij

Reacties
65
 1. Tam
  Ja ja in welke gevallen ervan kan worden afgeweken staat er niet bij. Het blijft een schandelijk onduidelijke wetgeving. Rare is dat ik wel met een auto met Frans kenteken in Nederland mag rijden als ik maar wegenbelasting betaal. Het is erg tegenstrijdig er moet echt snel Europese regelgeving komen.
 2. Becanus
  Zo ik zit de discussie te volgen.
  Je kan al je auto in het buitenland is schorsen en toch rijden. Mits verzekerd !
  MAAR. Al je daar dan een verkeersovertreding begaat dus een proces verbaal krijgt , vragen ze je adres gegvens op bij de RDW. om de boete naar jouw toe te sturen .
  Bij de RDW. Zin ze dan dat je auto is geschorst. En hangen zij daar tevens de boete van het toch rijden aan. Ben j nog verder van huis.... denk ik. Dus het enige is je auto inporteren in het land waar je rondrijdt Of een auto bij kopen ...
 3. Becanus
  [quote=jusrist post_id=13099 time=1475388523]
  als de de regels van de RDW leest staat er:
  Een geschorst voertuig mag niet op de openbare weg rijden of staan.

  Aangezien de nederlandse wetgever en diens " rijks dienst wegverkeer" slechts een bevoegdheid heeft in nederland, kan het slechts gaan om de nederlandse wegen!

  De verzekering is een aparte kwestie die in principe losstaat van alle materie. Als je geschorst bent en dus niet rijdt, mag je deze schorsen. Mag, want als je hem in de garage verzekerd wil hebben tegen brand en diefstel en joyriding, mag dat natuurlijk wel.
  Schorsen is meestal niet in de polisvoorwaarden opgenomen van je verzekering. Dus geschorst rondrijden in het buitenland kan m.i. wel degelijk.

  Mocht je in nederland rondrijden met een geschorst kenteken en gecontroleerd worden terwijl je gebruik maakt van de openbare weg ( dus ook parkeren!) dan vervalt simpelweg de schorsing. Geschorst rondrijden is in principe niet strafbaar. Na het vervallen van de schorsing moet hij op dat moment wel degelijk verzekerd zijn, en voorzien zijn van APK. Ben je dat niet krijg je daar een boete voor. En... en daar is alles om te doen; je moet de wegenbelasting weer betalen! aangezien je dat niet deed is de regel: de totale lengte van de schorsing keer 2 met wat opprocenten.

  kortom: je kan gewoon in het buitenland rijden terwijl je geschorst bent. In nederland natuurlijk niet. Oplossing is net voordat je in nederland komt je schorsing ongedaan maken.
  [/quote]


  Zo ik zit de discussie te volgen.
  Je kan als je auto in het buitenland is schorsen en toch rijden. Mits verzekerd !
  MAAR. Al je daar dan een verkeersovertreding begaat dus een proces verbaal krijgt , vragen ze je adres gegvens op bij de RDW. om de boete naar jouw toe te sturen . Gaat daar een lampje branden...
  Bij de RDW. Zien ze dan dat je auto is geschorst. En hangen zij daar tevens de boete van het toch rijden aan. Ben j nog verder van huis.... denk ik. Dus het enige is je auto inporteren in het land waar je rondrijdt Of een auto bij kopen ...
 4. rob jj
  ik woon in het buitenland . heb een Nederlandse auto . ben daar ook verzekerd met de auto . lag ik daarmee ook in nederland rijden . als ik naar Nederland zou gaan
 5. jvandijk Berichten: 5
  ik woon in het buitenland . heb een Nederlandse auto . ben daar ook verzekerd met de auto . lag ik daarmee ook in nederland rijden . als ik naar Nederland zou gaan
  Je mag gewoon in Nederland rijden, maar als je langer dan 6maanden woonachtend bent in het buitenland mag je geen Nederlandse verzekering hebben voor de auto. Je zou de auto dan moeten omzetten naar het land waar je staat ingeschreven en daar een verzekering afsluiten.