Independer Forum

ffysiotherapie na algehele heupprothese

Reacties
3
 1. Robin

  veel mensen vallen net buiten de zorgtoeslag van de overheid.

  een aanvullende verzekering voor een ouder echtpaar is vaak te duur, bovendien gebruiken zij het hele pakket niet.

  Ik ben een gezonde vrouw van 70 jaar, sport regelmatig, rook niet, af en toe een glaasje wijn, geen overgewicht kortom ik en mijn man leven beiden gezond. Alleen de slijtage is gekomen. Een nieuwe heup en volgend jaar een tweede nieuwe heup.
  Revalidatie om deze dure operatie goed te laten slagen en een prothese zonder complicaties vele jaren goed te laten functioneren is fysiotherapie nodig. Mede door het feit dat je op de 2e of 3e dag het ziekenhuis al verlaat en het alleen moet rooien thuis.

  fysiotherapie wordt pas vergoed na 20 behandelingen. Meestal wanneer je thuis goed oefent ben je wel klaar dan. Komt op neer dat je 20 behandelingen zelf betaalt en dan stopt.
  Dat is te duur voor de groep mensen waar ik het over heb en waar wij toe behoren. Mijn inziens hoort bij een ingrijpende operatie ook fysiotherapie zeker wanneer je orthopeed je doorverwijst.
  Mijn volgend heupoperatie zal ik geen fysiotherapie meer kunnen betalen. Een aanvullende verzekering is te duur, en dan nog maar 9 behandelingen. Je hebt er zeker 15 nodig.
  Waarom voor ouderen die verder gezond zijn, maar vaak met slijtages aan het bewegingsapparaat geen losse verzekering voor fysiotherapie.
  En fysio inbegrepen bij grote ziekten en grote ingrepen in het ziekenhuis bij doorverwijzing specialist.

  Etalagebenen, COPD, door roken, drinken en overgewicht ontstaan, dus een ongezonde leefstijl, krijgt men 37 behandelingen vergoed uit het basispakket. Dikwijls tijdens de behandelingen gaat men door met roken en ongezond leven, want men kan er niet buiten.

  Dit is echt heel oneerlijk en zijn dus ook van plan op zoek te gaan naar een andere verzekering met een los fysiotherapie vergoeding.

 2. Marhilde
  Volgens mij valt fysio na een operatie onde de basisverzekering.
 3. Gebruikersavatar
  Samantha Verwaal Berichten: 13
  Beste Marhilde,

  Je hebt gelijk dat dit onder de basisverzekering valt. Deze fysiotherapie valt onder revalidatie na een operatie. We hebben daar een mooi artikel over geschreven, Als je op de volgende link drukt kom je bij dat artikel: https://weblog.independer.nl/zorgverzek ... rzekering/
Plaats een reactie
Independer