Independer Forum

ervaringen met Unive

Reacties
6
 1. Leijdekkers

  Heeft iemand ervaring in het algemeen met Unive zorgeverzekering basis en aanvullend. Op independer is niet helemaal duidelijk of dit een goede verzekeraar is. Wat wordt er precies bedoeld met zorginkoop?

 2. Gedupeerde Unive
  Helaas hier zitten ook addertjes onder het gras! Unive koopt de zorg in voor de laagste prijs. Als je naar een andere arts of ziekenhuis wilt wilt mag dat niet als als Unive daar geen contract mee heeft. Evt. Mag je i.o. Een ander ziekenhuis of arts zoeken maar krijg je het minimum bedrag na declaratie. Het duurt heel lang voordat Unive uitbetaald. Misschien helemaal niet omdat toen er spoed nodig was geen goed overleg nodig was. Deze constructies maken de ZORG onnodig duur. Dat komt omdat er geprivatiseerd is. Alle mensen zijn VERPLICHT verzekerd tegelijk laat het rijk het aan de markt over om het " budget" te verdelen. Gevolg Slimme verzekeraars als Unive met veel leden kunnen de laagste kostprijs bedingen anders kopen ze zorg bij ander ziekenhuis, arts, specialist. Ze is er weer een tweedeling in de maatschappij. De mensen die meer premie willen betalen bij een andere verzekeraar hebben wel een vrije keuze. Maar...... De kosten zijn wel hoger logisch via Unive is het tarief bepaald, daardoor moeten anderen meer betaald worden want er moet toch winst behaald worden? Of zijn we nog zo naïef dat we denken dat verzekeraars een zorgplicht hebben en die altijd nakomen? Zie in andere gevallen verzekeringsleed.weebly.com
 3. André
  Zeer slecht!

  Niet alleen de verzekering zelf, maar ook de telefonische medewerker/ster, vooral een van de vele die bij Univé Zuid-Holland zit, bijvoorbeeld mevrouw Paula de Jong, zo ongemanierd en achterdochtig persoon ben ik nog nooit tegen gekomen!

  André
 4. Cor19
  Univé is de meest onbeschofte en asociale verzekeringsmaatschappij die er bestaat.

  Sinds 2011 heb ik een conflict met Univé welke bestaat een betalingsachterstand door fouten van Univé. Ik heb netjes mijn bankrekeningnummer gewijzigd maar Univé heeft dit niet in haar systeem verwerkt waardoor ik nog steeds wacht op een declaratie.

  Ik wilde daarom mijn verzekering beëindigen maar volgens Univé kan dit niet omdat er een betalingsachterstand is maar volgens een convenant getekend door ZN en het NVVK mag een verzekerde een verzekering beëindigen als er een betalingsregeling afgesproken is en dit is het geval maar Univé blijft weigeren om mijn verzekering te beëindigen.

  Het is nu zelfs zo dat mevr. Alami schrijft dat zij niet meer zal reageren op welke brief dan ook van mij. Mevr. Alami heeft in haar laatste brief zoveel schrijffouten gemaakt dat ik haar heb aangeraden om een cursus Nederlands te nemen.

  Ook heeft men gegevens naar iemand anders in een andere stad gestuurd en liggen mijn privégegevens gewoon op straat.

  Dus als men verstandig is neem geen verzekering bij deze oplichters.
 5. Chantal
  Ondertussen al een paar jaar verder, maar ik reageer toch even.

  Persoonlijk ben ik ontevreden over Univé. Ik heb speciaal een aanvullend pakket ingekocht voor fysiotherapie. Nu heb ik bekkenfysiotherapie nodig. Deze therapeuten zijn er niet heel veel en waar ik naar toe wil, is al helemaal niet in de buurt. Deze niet aangesloten bekkenfysiotherapeut rekent voor een consult €49,95. Van Univé krijg ik ca. €23,50 vergoed. 70% van een reguliere zitting. Let op: een reguliere zitting is de goedkoopste soort fysiotherapie die er is.

  Ik ben hier niet blij mee. Als ik op internet even verder zoek, zie ik dat de tarieven per soort fysiotherapie behoorlijk verschillen.

  Iets om rekening mee te houden bij het afsluiten van een zorgverzekering.


  Indicatie tarieven fysiotherapie 2018 (niet gecontracteerde fysiotherapie):
  Reguliere zitting ca. € 30,00
  Zitting kinderfysiotherapie ca. € 40,00 tot € 45,00
  Zitting manuele therapie ca. € 40,00
  Zitting oedeemtherapie ca. € 40,00 tot 45,00
  Zitting psychosomatische fysiotherapie ca. 40,00
  Zitting bekkenfysiotherapie ca. € 45,00 - €50,00
 6. Mattie
  Ik wil waarschuwen voor de premieberekening voor de zorgverzekering 2020 op de website.

  Er worden op opvallende wijze twee polissen aangeboden. De Zorg Select en de Zorg Vrij. De eerste is de Budgetpolis van VGZ met slechts toegang tot een beperkt aantal ziekenhuizen en de goedkoopste soort. De andere is juist de duurste, de Zorg Vrij, de restitutiepolis.

  Eigenlijk is de normaalste polis de Zorg Geregeld ( dit is de gewone naturapolis met toegang tot alle ziekenhuizen). Echter deze bieden ze niet aan bij de premieberekening.

  Ik vind dit heel misleidend. De kans dat door deze manier van presenteren de keuze voor de Budgetpolis wordt gemaakt ( de Zorg Select) is groot, terwijl dit een echte afrader is. Er zijn andere verzekeraars die zelfs nog voordeliger zijn, maar die wèl toegang tot alle ziekenhuizen geven.
Plaats een reactie