Independer Forum

Ervaring met lenen bij Santander?

Reacties
39
 1. 39485
  Ik kreeg opeens deze sms:
  Er is een achterstand van 10,00 euro ontstaan op uw krediet bij Santander. Gelieve dit over te maken op NL22ABNA0487710150 o.v.v. 321487914. Dank u wel.

  Terwijl ik nog nooit van dit bedrijf heb gehoord, ik denk niet dat het een betrouwbaar bedrijf is als ze willekeurig mensen gaan sms'en. Ik heb nog nooit geleend, dus ik weet niet waar ze deze onzin vandaan halen.
 2. Santa
  Ik leen nu een bedrag van € 150. maandelijkse betaling € 10. Tegen 15%. ooit eens 20%. € 2 rente (15% van € 150 ???????) en € 3 !!!!!! rechtsadvies.

  Prachtig voorbeeld van hoe je genomen wordt. Economiedocenten; "Leuk item om aandacht aan te besteden."
 3. Josje
  Klopt dat Santander in Utrecht een financieringsbedrijf is en geen bank. De club werd opgericht door onder meer een Belgische medicus en heeft een indrukwekkende lijst van investeerders op zijn/haar naam staan.
  Hieronder zat ook een Nederlandse universitaire professor in de Economie wiens vader nog in een na-oorlogs kabinet minister was.
  De man, een paar jaar geleden gestorven, was ook Commissaris van de Koningin in Brabant.
  In feite verdient deze groep rijke aandeelhouders fiks aan de idioot hoge rentes. Gewoon boeven in een net pak en op nette posities,...
 4. sabrina
  Ik snap dus niet dat sommige mensen hier wel tevreden zijn over santander :s

  ik en zoveel andere hebbe de zelfde problemen met die overdreve rente wat ze bij rekenen.

  3 jaar geleden ongeveer 1500 geleend, zonder na te kijken getekend heel stom van mij ik weet het :), ik betaal tot nu nog elke maand 40 euro af, dus ge moet u niet vragen hoe hard ze mij gekl**t hebben...
 5. CSG
  Ik snap dus niet dat sommige mensen hier wel tevreden zijn over santander :s

  ik en zoveel andere hebbe de zelfde problemen met die overdreve rente wat ze bij rekenen.

  3 jaar geleden ongeveer 1500 geleend, zonder na te kijken getekend heel stom van mij ik weet het :), ik betaal tot nu nog elke maand 40 euro af, dus ge moet u niet vragen hoe hard ze mij gekl**t hebben...
  Beste Sabrina,

  40 euro per maand is maar 480 euro per jaar. Na drie jaar heb je dus nog niet eens het organel geleende bedrag afgelost en Santander zal ook rente willen ontvangen. Ik ga ervan uit dat je 15% rente betaald dat betekend waarschijnlijk 4 jaar aflossen.

  grt. CSG
 6. Marijn
  Zoals bij veel banken is er niets aan de hand tot het moment dat er problemen zijn. Ik ervaar op dit moment veel problemen over een onterechte incasso bij Santander. Ik ben vooral ontevreden over de manier waarop ik (bijna als crimineel) word bejegend.
  Goeiedag,

  Ik zou graag een persoonlijke lening afsluiten bij de bank Santander.
  Ik heb gemerkt dat je op de website kan berekenen hoeveel je lening per maand gaat kosten > http://www.santander.be/nl/lenen-lening ... kenen.html.

  Ik heb echter nog geen ervaring met deze bank.
  Heeft iemand ervaring met lenen bij Santander?

  Bedankt alvast!
  Tekla
 7. jolycet
  Ik kan ook niet positief spreken over Santander. Als je eenmaal lening hebt afgesloten trekken ze de rentepercentage omhoog. Hun antwoord is simpelweg rente is variabel maar als je opmerkt waarom de rente niet omlaag gaat (zoals bij mij 2 jaar terug) hebben ze geen antwoord. Ik moest mijn limiet verhogen om de lage rentepercentage te kunnen krijgen. Wat blijkt achteraf? Ze hebben na 6 maanden mijn rente weer verhoogd zonder enige berichtgeving. Gelukkig had ik die geld niet nodig. Het scheelt gauw 565 euro meer op jaarbasis.
  Ik zou Santander gewoon niet aanraden.
  Heeft u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Heb niet zoveel zin in de onzin die u beschrijft.
  ,,Sukkeltje" Zelfde laken en pak. P.l. afgesloten via een tussenpersoon. Staat ook op de verplichte verzekering van AON. Door overname van Santander (Amro stortte in) toch 14,9 % rente... "Sukkeltje"
  Persoonlijke lening?

  Vreemd dat Santander zich niet houdt aan de wettelijke (lagere)rente voor de pl. Daartoe zijn ze verplicht als het gaat om een persoonlijke lening met vaste aflossing. Op de lijst die de wet hanteert (googelen) zie je precies hoeveel die bedraagt. Bij de zakelijke lening is de rente aftrekbaar voor de belasting.
 8. Ronald
  Ik heb een doorlopend krediet bij santander.

  Looptijd nu bijna een jaar. Rente is 5.6%.
  De rente is nog steeds zelfde.
  Heb voor deze lening ook geleend bij santander.
  Ik denk 7 jaar gehad. Altijd zelfde rente gehad.
  En je kan op hun site inloggen.en netjes alles bij houden
  . Je kan ook extra inlossen daar nooit problemen mee. Gaat goed.
  Dus voor mij geld heb 8 jaar ervaring nooit verassingen gehad.
 9. smietje
  Ik vind de bereikbaarheid voor klanten zeer achteruit gegaan. heb wel even moeten zoeken naar een telefoonnummer. ze willen graag dat je via je persoonlijke pagina een schriftelijk verzoek indiend. heb ik gedaan, tot op heden nog geen reactie gekregen. de dienstverlening laat nog al te wensen over!
 10. Random
  Wat je betaalt zijn de verzekeringskosten bij diefstal van de kaart, die op twee manieren kunnen worden verholpen worden.
  Ofwel laat je je kaart omzetten naar Maestro bij Santander (kaart behoudt haar krediet en bruikbaarheid) ofwel laat je je kaart schrappen nadat je het openstaand saldo hebt terug betaald; hoe dan ook volstaat een telefoontje naar Santander om beide gevallen in orde te brengen, mails en brieven brengen vaak weinig zoden aan de dijk.