Independer Forum

autoverzekering buitenland

Reacties
6
 1. Helma

  Ik heb een auto in het buitenland (Ierland) gekocht om te gebruiken tijdens de vakanties. Er wordt daar door de verzekeringsmaatschaappij gevraagd om een verklaring van schadevrije jaren. Maar mijn verzkerking geeft die alleen maar bij royement van mijn Nederlandse autoverzekering. En die wil ik natuurlijk handhaven, want ik blijf in Nederland ook gewoon mijn auto rijden. Hoe kan ik dit nou oplossen?

 2. Gebruikersavatar
  Ellen Glerum Berichten: 130
  Citaat van Helma:Ik heb een auto in het buitenland (Ierland) gekocht om te gebruiken tijdens de vakanties. Er wordt daar door de verzekeringsmaatschaappij gevraagd om een verklaring van schadevrije jaren. Maar mijn verzkerking geeft die alleen maar bij royement van mijn Nederlandse autoverzekering. En die wil ik natuurlijk handhaven, want ik blijf in Nederland ook gewoon mijn auto rijden. Hoe kan ik dit nou oplossen?  Helaas kunt u maar bij een verzekeraar tegelijk uw schadevrije jaren in gebruik nemen. U krijgt daarom alleen een royementsverklaring als u de verzekering beëindigd. Helaas is daar geen andere oplossing voor.
 3. Wobje
  Citaat van Helma:Ik heb een auto in het buitenland (Ierland) gekocht om te gebruiken tijdens de vakanties. Er wordt daar door de verzekeringsmaatschaappij gevraagd om een verklaring van schadevrije jaren. Maar mijn verzkerking geeft die alleen maar bij royement van mijn Nederlandse autoverzekering. En die wil ik natuurlijk handhaven, want ik blijf in Nederland ook gewoon mijn auto rijden. Hoe kan ik dit nou oplossen?


  Dit kan je helaas niet oplossen, schade vrije jaren kunnen maar op 1 polis tegelijk lopen. Alleen bij royement van de polis komen uw jaren vrij. Tevens vraag ik mij af of uw nieuwe verzekeraar wel vakantieauto's van buitenlanders (niet woonachtig in Ierland) te verzekeren.
 4. Simon de Vries
  Hallo!

  Wellicht dat je meer informatie kunt vinden op deze website; Auto Verzekering: http://autoverzekering.twinology.com/ - hierop komt al dit soort informatie terug over Auto Verzekering.

  Of wellicht als je goed independer doorzoekt dat je er ook wel achter komt? :-)

  Met vriendelijke groet,
  Simon de Vries
 5. ulise
  Als Nederlder gevestigd in het buitenland(Roemenie),kan ik mijn auto met nederlandse kenteken verzekeren in Nederland?
 6. Gebruikersavatar
  Jen van Horen Berichten: 176
  Beste Ulise,

  Helaas is het alleen mogelijk om een autoverzekering af te sluiten in Nederland als u staat ingeschreven in Nederland. Niet als u in het buitenland woont.

  U kunt er aan denken om de auto over te schrijven op iemand die wel in Nederland blijft. Deze kan de auto dan in Nederland voor u verzekeren. Ook kunt u ervoor kiezen om de auto te schorsen bij de RDW. Dan is een autoverzekering niet meer verplicht.

  Heeft u nog vragen? Bel ons dan gerust op 035-6265544. Wij helpen u graag.
Plaats een reactie
Independer