Independer Forum

De Friesland zorgverzekering

We zijn benieuwd naar je ervaringen met de De Friesland zorgverzekering. Heb je een vraag over de zorgverzekering van De Friesland? We helpen je graag. Stel je vraag hieronder.

de friesland zeer slordig eind 2012 heb ik een offerte aangevraagd bij de friesland zogverzekeraar, kreeg ik per email de polissen waarop ik gereageerd heb niet bij de friesland verzekerd wil worden, krijg per post de polissen toegstuurd en kom tot de ontdekking dat mijn huidige verzekeraar is opgezegd door de friesland, heb ik per telefoon gemeld dat ik boos ben en geen verzekering wil bj de friesland en zelf mijn oude verzekering hersteld, de telefoniste van de friesland beloofde dat ze erop toe zou zien dat alles netjes geregeld zou worden, krijg ik enkele weken later de pasjes toegestuurd, weer een brief op hoge poten gestuurd en een excuus gevraagd voor de fouten die ze maken, ik kreeg geen enkele reactie tot eind januari 2013 blijkt dat de premie is afgehouden van mijn bankrekening zonder mijn toestemming, het zijn daar echt een stelletje slaapkoppen
Reacties
3
Bekeken
1896
Gestart door:
koewartje
op
cash back actie Friesland Ik adviseer een ieder om eens te kijken op Radar onder het kopje verzekeringen (cash back actie Friesland). Daar staat precies de handelwijze van Friesland. Overigens heb ik ook nog steeds niets ontvangen.
Reacties
2
Bekeken
810
Gestart door:
Margreet11
op
slechte administratie ik heb via Independer bij Friesland Zorgverzekering mijn verzekering afgesloten maar wat een slechte service daar hoor.
omdat het extra voordeel opleverde heb ik voor het hele jaar mijn verzekering betaald. DIt zou al in januari afgeschreven worden maar omdat het eind februari nog niet afgeschreven was ben ik maar gaan bellen. Tijdens het telefoongesprek bleek dat het factuurbedrag bij iemand anders was afgeschreven.

De factuur gaf een te hoog bedrag aan omdat de korting via Independer er niet in verwerkt was.Opnieuw bellen, e.e.a. zou uitgezocht worden en ik zou worden teruggebeld.

Een paar dagen later kreeg ik via mijn voicemail dat ik de korting er gewoon af kon trekken en het dan overmaken.

Ondertussen bleek dat bij de persoon waar ze de factuur afgeschreven hadden ze ook de korting op die rekening gestort hadden.

Ik heb het juiste bedrag (dus na aftrek van korting) overgemaakt maar nu ontvang ik toch opnieuw een finale aanmaning!
wederom gebeld en nu gaan ze het weer uitzoeken...
het is toch heel vervelend dat ze de administratie niet goed genoeg op orde hebben om dit soort fouten te voorkomen.
Wat kan ik hier zelf nog aan doen om nogmaals een brief te voorkomen?
Reacties
1
Bekeken
526
Gestart door:
Sandra
op
Slechte bereikbaarheid De Friesland Op alle vergelijkingsites wordt de bereikbaarheid van DeFriesland positief beoordeeld. In deze laatste week van december heb ik andere ervaringen.

Op zoek naar beter passende zorgverzekering heb ik ca. 12 verzekeraars gebeld met vragen. Alle bleken goed tot redelijk goed bereikbaar. DeFriesland, waar mijn verzekering momenteel loopt, is echter een ramp. De afgelopen dagen heb ik ca. 40 keer gebeld. Steeds krijg ik te horen dat ik het later nog eens moet proberen.

Bij de aangevraagde chatsessie zie ik dat ik nr. 22 ben in de wachtrij. De aangegeven gemiddelde wachttijd bedraagt 3.12 minuten. Na ruim 23 minuten sta ik dan eindelijk op nr. 1. Vervolgens komt de melding dat er geen agent beschikbaar is voor de chat en of ik het later nog eens wil proberen.
Wat mij betreft een dikke min voor DeFriesland.
Reacties
2
Bekeken
1963
Gestart door:
Gast
op
automatisch geld afschrijven zonder bericht bij mij is zonder bericht een bedrag van 495 euro afgeschreven van mijn rekening!!
geen bericht hierover gekregen.
Reacties
2
Bekeken
487
Gestart door:
antje
op
Collectiviteitskorting de Friesland Zorgverzekeraar Beste Independer,

Allereerst moet ik zeggen dat ik tevreden ben met jullie service, die me tot nu toe al een aantal keren flink geld bespaard heeft. Alleen liep dit vertrouwen vandaag wel een deuk op, ik zal het uitleggen.

Op 24 december jongstleden ben ik overgestapt van de Ohra naar de Friesland Zorgverzekeraar, met collectiviteitskorting voor de eerste 5000 leden werd onderaan aangegeven. Dit werd automatisch overgenomen in mijn offerte die ik had opgesteld, dus nam ik aan dat ik binnen die groep hoorde. Het opzeggen ging automatisch als beloofd en ik kreeg een nette brief van Independer, tot dusver dus alles prima in orde.

Nu ontving ik vandaag alleen een nota van de Friesland Zorgverzekeraar zelf met een bedrag van 66,95 erop, totaal anders dan het bedrag wat ik eerder aangeboden heb gekregen op de website. Graag zou ik weten hoe dit tot stand gekomen is en waarom ik opeens uitgesloten ben van de groep nieuwe leden? Wat ik vooral mis in deze is duidelijke communicatie, daarom ben ik blij dat ik deze vraag hier aan jullie kan stellen.

Graag verneem ik van jullie.

Met vriendelijke groet,

L. Janssens
Reacties
6
Bekeken
690
Gestart door:
L. Janssens
op
Aanbieding de friesland? Ik lees in een aantal afleveringen /weblogs van de medewerkers van Independer dat zij zelf verzekerd zijn bij de Friesland. En er wordt ook over een aanbieding gesproken. Maar wat is die aanbieding of was die alleen vorig jaar?
Reacties
1
Bekeken
558
Gestart door:
Mathilde
op
De Friesland / Achmea De Friesland is niet meer wat het is. Op papier wel, maar in realiteit niet!
Was altijd zeer tevreden, totdat de Friesland haar onafhankelijkheid moest opgeven aan de Proletenclub ACHMEA. Deze hufters, rupsjes nooit genoeg, willen alleen maar geld zien. Je kon dit mooi zien! Helaas ben ik er te laat achter gekomen dat het Achmea was geworden. Ik heb dit zo'n 15 jaar geleden ook gehad bij ZilverenKruis. De klachtenbehandelaar Bert van Dok kon op een gegeven moment haast wel janken van de infantiele fouten die er werden gemaakt. Dat werd uiteindelijk 'goed' opgelost. Met goed bedoel ik dat de rekeningen werden vereffend, maar verwacht geen excuus, laat staan een leuke goedmakertje! Brave burger als ik ben, geef ik nog aan dat er misschien fraude aan de orde is, maar omdat het geld van de klant is, willen zij er geen manuren aan besteden! Bovendien krijg ik geen rekening te zien, die moet ik maar bij de zorgbehandelaar ophalen. Hoe zout wil je het hebben! Omdat ik de kleine bedragen niet betaald heb, omdat ze onduidelijk zijn, hebben ze mij als 'beloning' op de zwarte lijst gezet. Als reactie hierop, heb ik het aangemeld bij SKGZ. Je kan echt merken het een dochteronderneming is geworden van de hufters van Achmea, dat er nu een Managers mentaliteit heerst en dat de 'klantenservice' net robots zijn.

Mijn raad: BLIJF WEG BIJ DE HUFTERCLUBS VAN ACHMEA!!!!!!!
Reacties
0
Bekeken
598
Gestart door:
Frijling
op
De Friesland hopeloos De Gemeente Leeuwarden heeft een collectieve aanvullende verzekering bij DeFriesland: de AV Frieso. Als WWB gerechtigde maakte ik hier van gebruik.
Wegens verhuizing zou mijn deelname aan deze verzekering met ingang van 26-04-2011 niet langer mogelijk zijn.
Begin april 2011 heb ik DeFriesland in kennis gesteld van de ophanden zijnde verhuizing en de datum waarop de AV-Frieso beëindigd zou moeten worden doorgegeven.
De AV-Frieso werd op die datum echter NIET beëindigd.—–

Op 4 mei ontving ik van de Gem. Leeuwarden het bericht dat de AV Frieso per 26-04-2011 beëindigd was.
Vrijwel ogenblikkelijk is er contact opgenomen met DeFriesland, waarbij door DeFriesland gesteld werd dat de AV Frieso pas beëindigd zal worden, nadat de gemeente Leeuwarden DeFriesland daartoe opdracht gegeven heeft en niet eerder. Pas nadat dat geschied is, zal alles met terugwerkende kracht afgehandeld worden.—–

Mijn nieuwe omstandigheden vereisten echter dat de AV-Frieso onmiddelijk beëindigd zou worden. Ik heb DeFriesland er telefonisch meerdere malen opgewezen dat niet de Gemeente Leeuwarden de verzekerde is, maar dat ik dat ben en dat ze de AV Frieso niet tegen mijn wil in voort mogen zetten. HIERAAN WENST MEN ECHTER GEEN GEHOOR TE WILLEN GEVEN!—–

Daar de Gemeente Leeuwarden tot op heden, 6 juni 2011, DeFriesland nog niet tot stopzetting van de AV-Frieso gelast heeft, ‘loopt’ de verzekering nog steeds.
Aangezien ik op dit moment een VOLLEDIG JUISTE opgave van al mijn financiën moet verstrekken, is het absoluut noodzakelijk dat DeFriesland mijn opdracht tot beëindiging van de AV-Frieso uitvoert.—–

Op 7 juni heb ik het dan voor elkaar gekregen dat de Gemeente Leeuwarden mij (nogmaals?) afmeldt bij DeFriesland en kreeg ik via de Gemeente te horen dat ik één dezer dagen een nieuw polisblad kon verwachten.—–

Op 8 juni DeFriesland nog eens gebeld en ja hoor het nieuwe polisblad zou onderweg zijn.
Om 16.00u het polisblad ontvangen: het is echter een exacte kopie, inclusief AV-Frieso tot 2012 van een eerder gezonden polisblad.
Weer gebeld en opnieuw gaat men proberen een polisblad te verzenden, want volgens hun computer is de AV-Frieso toch echt gestopt.—–

Op 9 juni niets ontvangen! Weer gebeld. Men garandeert dat het nu toch echt in orde gaat komen!—–

10 juni: eindelijk post van de Friesland met twee gepeperde rekeningen, maar zonder polisbladen! Je houdt het toch niet voor mogelijk! Weer gebeld en weer zal mij een polisblad toegestuurd worden. Gelooft U er nog in?
Reacties
3
Bekeken
3016
Gestart door:
pieter2011
op
Onjuiste informatie De Friesland Omdat ik Reuma heb ben ik twee jaar geleden via Independer op zoek gegaan naar een zorgverzekering die mij fysiotherapie zoveel mogelijk zou vergoeden en kwam toen uit bij de Friesland, deze vergoeden in het eerste jaar alles. In het tweede jaar werd deze regeling aangepast naar maximaal 40 behandelingen wat verlengt kon worden als de Fysiotherapeut dit zou aangeven. Ik heb vervolgens hierover met de Friesland getelefoneerd met de vraag of dit klopte en of dit niet bij de beoordeling van de Reumatoloog moest zijn. Ik kreeg als antwoord dat de Fysiotherapeut dit ook wel kon omdat het enkel ging om een formaliteit. Maar U raad het misschien al, de " formaliteit " bleek toch ietsje anders te zijn namelijk dat de Fysiotherapeut een SMART bevinding van mijn fysieke situatie moest aangeven. Na dit diverse malen te hebben gedaan werd de aanvraag telkens afgewezen omdat de bevinding niet " SMART " genoeg was waarop de Fysiotherapeut na overleg met collega's telefonisch contact heeft gezocht met de vraag of ze hem dan met een specifieke vraag konden helpen, helaas kon niemand hem helpen en degene die dat wel zou kunnen die kreeg hij niet te spreken. Na nog eens diverse telefonische pogingen om met die persoon in contact te komen heeft hij een mail gestuurd met het verzoek of men hem wilde terugbellen, hij kreeg als bericht terug dat men hem later op de dag zouden terug bellen, hij heeft niks meer van de Frieland vernomen. In de tussen tijd kreeg ik een brief van de Friesland dat mijn verzoek om vergoeding weer was afgewezen. Toen was de maat bij mijn vrouw vol, ze heeft een bericht op Facebook geplaatst en prompt word ze de dag erna gebeld door de Friesland! Daar kreeg ze van te horen dat de aanvraag nog in behandeling was! Vreemd, wij hadden toch een brief gekregen met een afwijzing? En ze gingen contact opnemen met de Fysiotherapeut! Dat word dus afwachten. Mijn vrouw stelde ook direct de vraag hoe het nou zit met vergoeding van Homeopatie, want toen wij via Independer voor de Friesland kozen stond op de site van Independer dat Homeopatie tot een bepaald bedrag volledig werd vergoed maar ook dit ligt bij de Friesland iets anders. De Homeopaat waar mijn vouw onder behandeling is, is aangesloten bij de twee grootste beroeps verenigingen, op de site van deze verenigingen staat dat de Frieland hier ook op staat als vergoeder, maar de Homeopaten de Friesland moeten ook nog aangesloten zijn bij twee andere verenigingen!? Dit kwam mij bekent voor. Ik had laatst een uitzending van Radar gezien en hoorde daar iets soort gelijks over hun eigen verenigingentjes om in mijn ogen maar niet te hoeven te vergoeden. Ik wacht dit hele gebeuren maar eens af en als dit niet netjes wordt opgelost neem ik contact op met de redactie van het progamma Radar!
Reacties
2
Bekeken
1034
Gestart door:
Ad Dierx
op
vergoeding borstverkleining Ik wil graag via dit forum mijn klacht betreft; Friesland zorgverzekeraar voor leggen.Ben jaren geleden geopereerd aan een glastric-bypass,waardoor ik mijn galblaas 2 buikwand operaties heb gehad waar van ik een zelf moest betalen terwijl dit na zorg was omdat de operatie niet in een keer uit gevoerd kon worden heeft het mij uiteindelijk 3500 euro gekost.Om nog meer gewicht te verliezen is mijn bypass in januari verkleint en ben hierdoor nog 30 kilo afgevallen.Met gevolg dat ik nu de helft van mij zelf heb in geleverd en 100 kilo lichter ben als mijn start gewicht..Nu is het probleem dat ik medische ben door gestuurd van uit het mcl voor een borstverkleining wat de verzekering afwijst omdat ik aan een eis niet kan voldoen n.l mijn b.m.i afgewezen maar ik heb het nodig anders volgroeid mijn nek, heb nu twee keer per week fysiotherapie en de therapeut staat ook achter de operatie.Wil graag een afspraak met de medische adviseur van friesland maar dit kan niet telefonische meer moest maar mailen mail maar dat kun je niet verzenden naar sectariaat komt net zo hard terug.Via de side geprobeerd moet je weer een brief sturen.Word van kastje naar de naar de muur gestuurd,Maar waar sta je nu als verzekerde.Wil graag weten hoe anderen hier over denken.

van Wijk
Reacties
2
Bekeken
752
Gestart door:
wijkies@live.nl
op
ooglaseren wanneer 300 euro per oog vergoed? ik wilgraag weten wanneer de friesland 300 euro vergoed per oog bij ooglaseren .Is dit ook bij de AV Extra? Ikwil het laten doen door Hanzekliniek Heerenveen. Ik woon in Sneek.
Reacties
1
Bekeken
811
Gestart door:
tinek@live.nl
op
Inzicht declaratie Hoe krijg ik inzicht in declaratie
Reacties
0
Bekeken
534
Gestart door:
w.baron@ziiggo.nl
op
weigert afbetaling regeling- snelle aanmelding LAVG In jan 2011 ben ik overgegaan naar collectief friesland zorgverzekering. Pas in maart 2011 kreeg ik de maandelijks bijdrage in de bus voor 3 maanden ineens. Omdat ik net verhuisd (verplicht wegens nieuwbouw) was en een afbetalingsregeling verhuiskosten had, kon ik niet ineens de 3 maanden voldoen. De zorg toeslag was ook niet rond. Ik stelde voor aan Friesland om maart ineens te betalen en de resterende 2 maanden in 4 keer. Mocht niet. Ik leefde toen op 1 snede brood en 2 aardappelen per dag om niet in de schulden te komen. Ik heb toen besloten om maart te voldoen plus 100 euro (voor jan of feb.) en de andere 100 euro in 2 keer. Nou dat heb ik geweten, friesland heeft mij aangemeld bij LAVG. Elke maand word er 47 euro beslag gelegd, er blijft 825 euro over,daar moet ik alles van betalen. Plus op mijn vakantiegeld is ook beslag gelegd. Als je weet dat het binnen 1 of 2 jaar afbetaald is kun je daar mee leven?!? Maar er komt per jaar zo 400 euro aan interesten en adminstratieve kosten bij. De 47 euro beslag is als water naar de zee dragen...Bedankt Friesland Zorgverzekeraar!!!
Reacties
0
Bekeken
1153
Gestart door:
louisa
op
hartritme onderzoek Is bij de Friesland onderzoek naar en eventuele verdere medisch onderzoek en/of kosten gedekt via het basispakket?
Reacties
1
Bekeken
1122
Gestart door:
ton
op
natuurcollectief Hallo

ik heb het natuurcollectief met de waddenvereniging.
nu kreeg ik van de waddenvereniging een blanco acceptgiro.

nu is mijn vraag wat voor een bedrag moet ik hier invullen,en moet ik uberhaupt betalen of vervalt dan mijn korting.

gr conny
Reacties
1
Bekeken
1254
Gestart door:
conny
op
gehoorapparaat wat krijg ik vergoed voor een gehoorapparaat, bij een basisverzekering?
Reacties
1
Bekeken
1279
Gestart door:
Alkema
op
Onjuiste informatie Geven zowel als in eigen folders als via jullie bij "bovenooglid correctie" bij AV Optimaal "volledig" aan zonder mededeling, zoals bij de andere verzekeringen, dat er wel degelijk andere eisen zijn, dus niet "Volledig" Graag bij jullie veranderen en De Friesland ook dit mededelen dat ze geen correcte informatie leveren.
Reacties
1
Bekeken
2206
Gestart door:
Geert
op
De Friesland slordig Ik meldde me in december 2010 aan bij De Friesland zorgverzekering. Welkom, kreeg ik te horen, en alles zou voor me geregeld worden, ook het 'afzeggen' bij mijn oude verzekeraar. En het pasje e.d. zou me begin 2011 worden toegestuurd. Maar er kwam maar niks. In de 2e week januari 2011 toch maar gebeld. Ik kreeg een ingesproken bandje te horen dat me vertelde dat men het druk had vanwege de vele aanmeldingen in december; geduld was geboden. Dat klonk enigszins begrijpelijk, want het zijn drukke tijden voor verzekeraars. In week 4 van januari nog niets vernomen. Weer gebeld, nu kreeg ik een dame aan de lijn. Ze vertelde me dat ze nu niets meer voor me kon doen. Mijn aanmelding bleek namelijk 'zijn blijven liggen op iemands bureau' en nu was de termijn voor inschrijving bij De Friesland verstreken en ook uitschrijving bij mijn oude verzeraar was niet meer mogelijk. 'Het spijt ons,' werd me gezegd. Kortom, ik ben een volle maand in de veronderstelling geweest bij De Friesland te zijn verzekerd. 'U kunt het eind dit jaar weer proberen,' kreeg ik te horen. Men begrijpt, bij De Friesland wil ik niet verzekerd zijn, want op hun bureaus blijven zaken (zoals mijn aanmelding en part.gegevens) doodgewoon liggen.'
Reacties
1
Bekeken
2360
Gestart door:
ruud62
op
Uw vraag of opmerkingen over zorgverzekering De Friesland Heeft u een vraag over de zorgverzekering van De Friesland? Of misschien wilt u uw ervaringen delen met andere mensen?

Schrijf uw bericht op ons [url=http://forum.independer.nl/viewforum.php?f=23:10r3o2my]forum over de zorgverzekering van De Friesland[/url:10r3o2my].
Reacties
2
Bekeken
3053
Gestart door:
independer
op
gecontracteerd bij Kiemer? Hoe kom ik er achter welke zorgverleners in mijn regio gecontracteerd zijn bij Kiemer?
Reacties
1
Bekeken
1816
Gestart door:
Wendy1977
op
Vergoeding fysio / sportschool ik heb een vraag aan u.wegens rug klachten die steets weer terug komen,ben ik nu by de fyso.nu zegt hy dat het beter voor myn rug is dat ik een keer ,in de week by hun op de sport school kom. onder begelyding van een fyso.dat myn rug klachten niet zo vaak terug komen.ik loop altyd met pyn in de rug.kan ik daar vergoeding voor krygen .het kost my 30 euro per maand .dat is voor my nog een hele hap om eerlyk te zyn .maar als ik telkens daar naar de fyso moet kost jullie ook telkens weer geld .ik heb alleen maar aow dus u begrypt wel dat is geen vet pot
. graag even een mail terug dank u
p feenstra singstra
amkemaheerd 377
9736kc
groningen
Reacties
0
Bekeken
2799
Gestart door:
pietsje2008@live.nl
op
Independer haalt het beste in verzekeraars naar boven

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!